vrijdag 3 oktober 2008

Bezoek aan vulcanisch gebied in ROTORUA

Hallo hier ben ik weer.
Afgelopen dagen, nadat we van Waiheke eiland waren teruggekomen even rustig aan met huiselijke karwijtjes en of boodschappenen ... ook nog fietsen. Ja, het gaat hier heuvelop en heuvelaf en erg stijl ook nog. Ik had een atb fiets geleend en , dat moet hier, een helmpje opgezet.Ziet er niet uit, maar ja.Even een uurtje fietsen. heerlijk zo langs de kust en door een stukje bos.
We hadden een paar daagjes even niets gepland en besloten toen naar ROTORUA te gaan. (zie ook http://reisbaliennieuw.poi66.com) .Dit ligt ongeveer in het midden van het noordereiland met heel veel vulcanische activiteit. Zoals modderpoelen, heet waterbassinsgijzers, gekleurde rotsen etc. Een fantastisch mooi gebied waar je je ogen uitkijkt. Als je de modderpoelen ziet,waar de stoom uitkomt en soms wel 5 meter omhoogspuiten, sta je versteld van wat er allemaal gebeurd. We zijn ook in een dorpje geweest, wat in dat gebied is en waar gewoon mensen wonen. De grond is warm onder je voetenen overal warm water, warme modder en ook een gijzer. Heel bizonder dat die mensen daar wonen. Wij toeristen mogen daar gewoon tusendoor lopen.Onze gids vertelde allerlei wetenswaardigheden over het dorpje; dat ze kookten in heet waterputten, groente en vlees wordt in die putten klaar gemaakt.Wassen doen ze in de stromende hete bronnen. De gijzer spoot elk uur zo'n 20 meter hoog. Ook de reuk in de omgeving was heel apart , een zwavelachtige geur die overal hang. Zomers is het in dat dorpje nauwelijks uit te houden, want dan loopt de temperatuur op tot zo'n 45gr. beetje warm he. Ook zijn we naar andere modderpoelen geweest die nog indrukwekkender waren en nog meer en hoger hun modder opspoten.Een warmwater bassin was er ook in de buurt. Het water komt van de berg, wordt opgewarmt door het vulcanisch gesteenteen stroomt in het zwembassin met zo'n 95gr. Trapsgewijs wordt het water dan naar andere bassins gevoerd en in de lagerebassins kun je zitten. Heerlijk. Je begint in de koudste , een warm bad temp, en dan steeds warmer. In de heetste is het net eensoort sauna, want die temp is behoorlijk hoog en als je er een tijdje inzit stijgt de warmte je naar het hoofd.Een bizondere ervaring.
Ook de tocht heen en terug van Auckland naar ROTORUA en terug was een plaatje. De natuur is hier zo anders en mooidat je er geen genoeg van kan krijgen.Komende weekend gaan we naar Wellington, helemaal in het zuiden van het noordereiland, met de trein. Moet een hele mooie tocht zijn.Dat bespreek ik volgende keer weer.Ook zal ik wat foto's bijvoegen.

Geen opmerkingen: